Dani draganića

Geotermalni potencijal Karlovcu bi donio vodu od čak 140 stupnjeva koja će se crpiti s 2.900 metara dubine

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić kao prioritet je izdvojio korištenje geotermalne energije za grijanje grada

Niz koraka koji su učinjeni na eksploataciji geotermalnih potencijala na području Karlovca od 2019. godine kad je osnovana samostalna tvrtka pa do danas predstavljeno je na prezentaciji koja je održana u prostorima gradske uprave. Još jednom je naglašeno kako je primarni cilj toplu vodu iz podzemlja iskoristiti za grijanje grada, no prema riječima gradonačelnika Damira Mandića, otvara se i niz drugih mogućnosti.

-Potencijal koji je sigurno uz grad, ili u gradu Karlovcu želimo iskoristiti u svim segmentima. Ono što je najočitije je da nam je cilj grijati grad na geotermalne izvore, no sve drugo je opcija. Ono što smo dosad odradili bilo je svojim snagama i zato zahvaljujem svima na trudu koji su uložili u proces. Zadnji dio, kad smo uspjeli povući i europska sredstva dokaz je da je projekt prepoznat i da smo na pravom putu – rekao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca

Očekuje se kako bi lokacijska dozvola trebala biti ishođena do kraja godine što će omogućiti prve radova na bušotinama. Prema posljednjim tehničkim podacima na površini se očekuje voda temperature od 140 stupnjeva, a crpila bi se sa dubine od 2.900 metara.