KABA

U Šumarskoj i drvodjelskoj školi u Karlovcu otvoren meteorološki TV studio

Nova oprema omogućuje učenicima izradu svakodnevnih prognoza koje će biti dostupne i na društvenim mrežama

Učenici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac od danas će se moći okušati u prognoziranju vremenske prognoze, a svoju prognozu potom i snimiti u novo opremljenom studiju. Škola je opremila studio uz pomoć tvrtke Izvan fokusa i Aviteh, a sastoji se od kamere, green screen platna, rasvjete, mikrofona, potrebnog računala i programa te svih virtualnih i vizualnih elemenata za slaganje prognoze.
Otvaranju je prisustvovala i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i meteorolog Tomislav Kozarić koji se uz učenike okušao i u prognozi iz novog studija. Učenici smjera Meteorološki tehničar izrađivat će prognozu za Hrvatsku, ali i detaljniju prognozu za Karlovačku županiju za sutra te iduća tri dana. Prognoze će se moći pratiti na Youtube kanalu Škole, kao i na društvenim
mrežama.

-Drago mi je što ispred DHMZ-a mogu biti ovdje i prezentirati struku, ali i vidjeti studio koji će sigurno pomoći učenicima da se odluče za ovo zanimanje. Meteoroloških tehničara treba i bez obzira odluče li se studirati ili ne s ovim zanimanjem će sigurno pronaći radno mjesto – Zato svima preporučujem da se odluče za školovanje u ovoj školi – rekao je meteorolog Tomislav Kozarić.
Cilj ovog projekta je popularizacija ovog smjera, meteorologije i općenito znanosti. Učenici će steći nova jedinstvena znanja, a iskustvo će im pomoći u odluci o daljnjem školovanju i njihovom zvanju.