Dani draganića

Grad žali zbog prometne na Luščiću, naveli što su napravili na povećanju preglednosti i podsjetili da je rekonstrukcija u nadležnosti HC

Izražavamo žaljenje povodom prometne nesreće u kojoj je sinoć u Ulici Luščić ozlijeđeno dijete uslijed neprilagođene brzine vozila, poručili su iz Grada Karlovca i naveli što su napravili na povećanju preglednosti, te podsjetili da je rekonstrukcija ove ulice, sada državne ceste, u nadležnosti Hrvatskih cesta.

U priopćenju pristiglom iz Ureda gradonačelnika stoji:

“U svibnju prošle godine, na inicijativu stanovnika Novog centra i Luščića za povećanjem preglednosti prometnice, Grad Karlovac uklonio je napuštene betonske objekte (bivše stražarnice) koje su se nalazile rubno uz samu prometnicu u svrhu sigurnijeg kretanja pješaka ovim prometnim koridorom.
Stručne službe Grada Karlovca će pristupiti opremanju dodatne vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, te ugraditi dodatna rasvjetna tijela koja bi osigurala kvalitetniju vidljivost.
Podsjećamo da je rekonstrukcija Ulice Luščić u projektnim planovima Hrvatskih cesta, za što je Grad Karlovac izdao građevinsku dozvolu za rekonstrukcije 8. prosinca 2021. godine.
U međuvremenu, Upravni odjel za imovinsko pravne poslove Grada Karlovca dodatno je uložio napore kako bi ubrzao sve potrebne pripreme.
Naime, temeljem sporazuma s Hrvatskim cestama d.o.o. stručne službe Grada Karlovca rješavaju imovinsko pravne odnose za gradnju dijela državne ceste D545- dionice užeg gradskog prstena, od Krležine ulice do Ulice Marina Držića.
U obuhvatu zahvata su ukupno 32 nekretnine od čega su 24 vlasništvo Grada Karlovca, a 8 nekretnina je vlasništvo fizičkih osoba. Od 8 privatnih nekretnina 4 su riješene zaključenjem kupoprodajnih ugovora i donošenjem rješenja o izvlaštenju, a za preostale 4 nekretnine postupak izvlaštenja je još u tijeku.
Zajedno s Hrvatskim cestama intenzivno radimo na što skorijoj realizaciji projekta, odnosno rekonstrukciji prometnice.
Pozivamo sve sudionike u prometu na dodatni oprez i prilagođenost uvjetima na prometnici.”