Dani draganića

Vivodina wine&walk 7. i 14. svibnja- prijave u tijeku

U Vivodini će 7. i 14. svibnja svi ljubitelji vina moći uživati u već poznatoj manifestaciji Wine&Walk. Mjesta još ima, te je dobro požuriti s prijavama kazao je organizator Krešo Rogoz, direktor tvrtke Croatia open land. Prijaviti se može putem njihove web stranice.

Posjetitelji u vinograde Karlovačke županije dolaze iz svih krajeva lijepe naše, broj sudionika je ograničen na 210 osoba po danu koje će se rutom kretati u grupama po 30 veselih sudionika. Ovo je treća po redu takva manifestacija, a sljedeća bi mogla biti na jesen, najavljuje Rogoz.

U sklopu manifestacije sudionici će posjetiti ukupno devet domaćih vinarija, dok će šetnja vivodinskim krajem trajati čak sedam sati na ruti dugoj 9 kilometara. U svakoj vinariji, uz ljubaznu dobrodošlicu domaćina, kušat će se probrana vina i otkrivati tajne vivodinskog vinarstva. Svaki sudionik dobiti će svoj start paket unutar kojeg se nalazi i prigodna čaša koja se čitavo vrijeme nosi oko vrata te ostaje kao poklon svakom sudioniku.

Croatia Open Land d.o.o. je društveno poduzeće čiji rad je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“.  Ukupni iznos potpore je 1.117.518,39 kuna od čega sufinanciranje EU od 85% iznosi 949.890,63 kuna dok RH sudjeluje s 15% odnosno 167.627,76 kuna. Glavni ciljevi projekta su edukacije o društvenom poduzetništvu, održivom turizmu, razvoju svijesti o zaštiti prirode i njezine bioraznolikosti za nezaposlene osobe. Jedan od glavnih ciljeva je jačanje kapaciteta zaposlenika agencije za obavljanje društveno – poduzetničkih aktivnosti u turizmu.