Dani draganića

Vrtićanci sa Švarče posjetili Trend medije kako bi uskoro stvorili svoju televiziju Medo TV

U tijeku su Dani medijske pismenosti. Studio i redakciju Trend medija posjetila su djeca iz vrtića Švarča u pratnji odgajatelja. Njihovi glasovi mogli su se čuti u radijskom eteru. Otpjevali su pjesmu Igraj moja Hrvatska koju su sami odabrali. Nakon radijskog studija posjetili su i televizijski gdje su naučili ponešto o studijskoj opremi i čitanju vijesti, posjetili su redakcijske prostore i upoznali se s novinarskim radom. Dojmovi su bili različiti.

Eva je kazala kako je ovo bilo lijepo iznenađenje od teta, Franz je rekao kako su ovdje došli jer žele napraviti svoju vrtićku televiziju Medo TV. Imat će tri programa na kojima će biti najave, pjesme i sport, a još nisu odlučili tko će čitati, a tko pjevati. Za Medo TV trebali su napraviti i logo što je bila zadaća Anabele koja je medu i nacrtala.

Na ideju za stvaranje vlastite televizije u vrtiću su došli razgovarajući o vijestima koje su najčešće bile negativne, kazala nam je odgajateljica Ankica Ratajić. Sada znaju razlučiti pozitivne vijesti od negativnih, a cilj svega je da djeca mogu i da znaju sama odlučiti što će gledati, slušati i pratiti, da mogu sami izabrati dobre vijesti.