Dani draganića

Otvorena izložba “Zvijezda u školi” učenika Osnovne škole Grabrik

U Knjižnici za mlade u petak, 6. svibnja, otvorena je izložba učeničkih radova Osnovne škole Grabrik „Zvijezda u školi”. Osim što je to naziv izložbe, riječ je o projektu koji se posljednjih 10 godina provodi u školi, a u sklopu kojeg su se realizirale broje aktivnosti za učenike škole. Cilj projekta je osvijestiti kulturno povijesnu važnost Zvijezde.

-Kroz projekt je nastalo puno različitih uradaka, literalnih, likovnih, matematičkih zadataka, prezentacija, kazališnih predstava, digitalnih sadržaja. Kada smo razmišljali što ćemo u ovoj školskoj godini napraviti u sklopu projekta, došli smo na ideju da sve radove sakupimo na jednom mjestu i napravimo izložbu, kazala je Darija Begedin, ravnateljica Oš Grabrik.

Osim zanimljivih učeničkih radova koje su kroz godine radile generacije škole Grabrik, učenici su upriličili igrokaz u kojem su povezali početak gradnje Karlovca s današnjim stanjem.

Uključivanjem u projekt školski je kurikul u proteklih deset godina obogaćen različitim sadržajima i aktivnostima koje su pridonijele tome da učenici bolje upoznaju kulturno povijesnu baštinu grada Karlovca, njegovu arhitekturu i važne osobe iz karlovačke povijesti.

-U sklopu nastave povijesti je bilo vrlo lako ukomponirati ovaj projekt, jer je to usko vezano uz zavičajnu povijest. Svake godine imamo neku drugu temu, provodili smo različite aktivnosti u školi, ali i samoj Zvijezdi. Prošli smo sve objekte, sva razdoblja karlovačke prošlosti s naglaskom na 16. stoljeće kada je grad i nastao, rekao je Vedran Šenk, voditelj projekt i nastavnik povijesti u Oš Grabrik.

S projektom u Grabriku nastavljaju i dalje vjerujući kako učenicima omogućava bolje poznavanje svoga grada i njegovog postanka.