Dani draganića

Napokon normalno: I veliki i mali maturanti ove godine na karlovačkim ulicama, i to dva dana za redom

Pandemija je, čini se, iza nas ili bar na pauzi pa će ove godine karlovačke ulice ponovo okupirati maturanti. I oni veliki i oni mali, krajem  ovog mjeseca, svaki na svojoj maturijadi. Naravno, mame, tate, bake i svi ostali Karlovčani imat će ih priliku pozdraviti i uživati zajedno s njima.

–  Maturijada za velike maturante je 25. svibnja, u organizaciji Karlovačke županije i Vijeća maturanata, koji će ju zajedno provesti s Gradom Karlovcem. Velika radost je i za male maturante, koji će u Šancu ponovo zablistati i zasjajiti u svojoj dječjoj radosti. To je 26. svibnja, odmah sljedeći dan. Ta dva dana mislim da moramo svi rezervirati i uživati na našim prekrasnim ulicama, gdje ćemo viđati naše maturante, kazala nam je Draženka Sila Ljubenko, gradska pročelnica za društvene djelatnosti.

Mali maturanat iz karlovačkih vrtića sve ono što su pripremili za oproštaj od vrtića pokazat će u Šancu, dok će veliki maturanti, tradicionalno, nakon defilea karlovačkim ulicama oproštaj od srednjoškolskih dana nastaviti na ŠRC-u Korana.-

– Na maloj maturijadi sudjelovat će skoro stotinjak malih maturanata, a gotovo tisuću maturanata velikih imat ćemo priliku vidjeti 25. svibnja, najavila je Sila Ljubenko.