Dani draganića

Otkrivena spomen ploča Georgiju Paru u karlovačkoj Domobranskoj ulici

Uz mnogobrojne štovatelje spomen ploču su otkrili Sanja Hrnjak i u ime obitelji Aljoša Paro

U okviru manifestacije 4. dani Georgija Para otkrivena je spomen ploča na kući u karlovačkoj Domobranskoj ulici gdje je Paro proveo djetinjstvo. Georgij Paro bio je umjetnički genije, ne samo kao redatelj, sveučilišni profesor i pisac, već i kao mislilac. Dio je to riječi kojima je Paru predstavila ravnateljica Zorin Doma Irena Božičević. Zahvalila je i svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

-Posebna zahvala Aljoši Paru koji je izradio vizual ove ploče, Sanji Hrnjak i ekipi našeg Dramskog studija, te obiteljima Juratić i Knežević vlasnicima objekta na koji je poloča postavljena. Naravno zahvala na pokrokroviteljstvu Konzervatorskom odjelu i gradu Karlovcu – rekla je prilikom otkrivanja ploče Irena Božičević.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Tom prilikom naglasio je kako u odnosu Paro-Karlovac i Karlovac-Paro Karlovac dobio puno više. Stoga se nada da će Dani Georgija Para u budućnosti biti još veća kulturna manifestacije koja će ponovo oplemeniti Karlovac. Uz mnogobrojne štovatelje spomen ploču su otkrili Sanja Hrnjak i u ime obitelji Aljoša Paro.