Fenomeni granice između Hrvatske i Slovenije

Izložbu o granici postavili su u karlovačkoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića, koja je i središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj

U okviru druge faze hrvatsko-slovenskog projekta Fenomeni meje, ili hrvatski, Fenomeni granice između Bele Krajne i Žumberka u karlovačkoj gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačić svečano je otvorena izložba Z vlakom čez mejo ili Vlakom preko granice. Cijeli projekt predstavila je Vedrana Kovač Vrana, voditeljica Središnje knjžnice Slovanaca u Hrvatskoj.

-Drago nam je što možemo biti domaćini još jednog projekta koji je iznimno važan i za Hrvatsku i za Sloveniju. Mi smo kao Središnja knjižnica Slovenaca zaduženi za projekte kulturne i svake druge suradnje sa Slovencima. Ovaj Projekt je nastao prije puno godina kad je osmišljeno zajedničko događanje o problematici spajanja naših dvaju država – rekla je Vedrana Kovač Vrana, voditeljica Središnje knjižnice Slovenaca u Hrvatskoj.

Iznimno zadovoljni suradnjom s Karlovačkom knjižnicom, koja je Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj, su i partneri iz Slovenije.

-Danas otvaramo već drugi projekt Vlakom preko granice. Danas je u Karlovcu 15 gostovanje ove izložbe i zato mogu zaključiti kako je ovo vrlo, vrlo uspješan projekt – rekao je Borut Batagelj, ravnatelj Povijesnog arhiva Celje.

Izložba će biti otvorena tijekom ovog mjeseca, a 20. svibnja održat će se simpozij na ovu temu.