Izložba speleofotografija Dinka Stopića do 31. svibnja u Aquatici

U Aquatici je u tijeku izložba speleofotografija ‘Svemir pod nogama’ autora Dinka Stopića. Izložba će biti otvorena do 31. svibnja i može se pogledati uz kupljenu ulaznicu za akvarij.

Izložbu čine atraktivne fotografije špilja i jama s područja Karlovačke županije, Like, Gorskog Kotara te Sjevernog i Južnog Velebita koje je Dinko Stopić zabilježio tijekom brojnih speleoloških istraživanja. Stopić je predsjednik Speleološkog društva Karlovac i dopredsjednik Hrvatskog speleološkog saveza i već je 25 godina u speleologiji.

Nakon Aquatike izložba ide u Gračac gdje će biti postavljena u novootvorenom Centru izvrsnosti. Reakcije na izložbu su jako dobre, potvrdio nam je Stopić koji se fotografijom počeo baviti sasvim slučajno, a špilje ga posebno oduševljavaju.

– U špiljama je potpuno drugačije, teško je to opisati, svatko špilju doživljava na svoj način. Sada sam sve rijeđe u špiljama, a ranije sam išao skoro svaki vikend, kazao je Stopić i izdvojio nekoliko njemu najljepših špilja.

– Meni je Jama Baredine jako lijepa, špilja Samograd je prekrasna, Baraćeve špilje, Cerovačke, pogotovo gornja…

Za sve one koji ove špilje neće moći posjetiti postoje fotografije na izložbi u Aquatici. Stopić i dalje nastavlja, kaže, baviti se fotografijom i skupljati one najbolje za novu izložbu.

Foto: fb Aquatika/Denis Stošić