KABA

ParaTaekwondoaš Matija Pahanić ponos je Karlovca, a sada nema dvoranu, trenera ni uvjete za treniranje

Matija Pahanić mladi je Karlovački para sportaš koji na brojnim natjecanjima ostvaruje odlične rezultate, a prošle je godine dobio i plaketu Grada Karlovca na Svečanoj sjednici povodom Dana Grada. Sada u istom tom gradu nema prikladno mjesto za treniranje.

Viceprvak Hrvatske, Matija Pahanić, grad je u nekoliko navrata učinio ponosnim. Prije nekoliko mjeseci ostao je bez trenera i dvorane i svih uvjeta koji su potrebni da se dalje razvija u kvalitetnog mladog sportaša, koji je donedavno trenirao u dvorani Atomskog skloništa u kroz Taekwondo klub osoba s invaliditetom Hrvatski sokol .

-Mi se borimo, pokušavamo. Zvali smo u Grad, no nažalost oni nemaju više takvih prostora koji bi bili za njegove i potrebe kluba, jer nije samo on u pitanju, nego i druga djeca s poteškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom koje bi također voljele trenirati, objasnio je Denis Pahanić, Matijin otac.

Iako nema dvorane i trenera koji bi se posvetio njemu i njegovim potrebama, Matija je s posljednjeg natjecanja Rugvica Open prije par tjedana doma donio brončanu medalju. No upitni su rezultati na nadolazećim natjecanjima ako se situacija ne promjeni.

-Vidi se da on sada pada sa svim tim svojim formama. To je nažalost tako kod djece s poteškoćama. Ako se s njima ne radi oni počnu zaboravljati i padati.

No, na teškom putu se uvijek naiđe na dobre ljude. Tako Pahanić zahvaljuje DVD Orlovcu i tamošnjoj sportskoj udruzi koji su Matiji ustupili prostor kada se nije moglo trenirati na otvorenom. Veliku pomoć dobili su i od trenera Marka Struse iz Taekwondo kluba Prana. No to su sve kratkoročna rješenja. Koliko je izazovno naći prostor još je izazovnije naći trenera. Tako da će Matija vjerojatno morati put Zagreba.

-Za njegovo dobro i sve ostalo mi nekako moramo naći adekvatan prostor i trenera da bi Matija mogao napredovati, kao što je to bio slučaj i svih ovih godina prije.

Pahanić se nada kako će naći rješenje, a njihovu potrebu prepoznati institucije i udruge.

omicron