Tihana Gaćeša- Becker napravila svoju kremu protiv akni i uspješno riješila problem

Mnogo je onih koji se okreću prirodi kako bi potražili pomoć u zdravstvenim tegobama. Karlovčanka Tihana Gaćeša- Becker prije desetak godina tražila je nešto čime bi si pomogla u borbi s aknama. Pomoć je pronašla u prirodi, educirala se i sama napravila svoju kremu protiv akni s kojom je uspješno riješila svoj problem i tu je krenula njezina priča bavljenja prirodnom kozmetikom.

Na prvoj održanoj radionici u Eko Pan-u sudionici su od Tihane mogli naučiti kako izraditi prirodni balzam za usne, dezodorans te kremu za tijelo.

– Prirodna kozmetika može biti puno učinkovitija u odnosu na konvencionalnu jer sadrži prirodne sastojke koji lakše prodiru u našu kožu. Molekule su srodne našoj koži, ti sastojci prodiru u dublje slojeve naše kože, štite je, njeguju i hrane. U konvencionalnoj kozmetici se koriste sastojci koji nisu prirodni, koji nisu prihvatljivi za našu kožu, poput parafina koji je derivat nafte, a njegove molekule nikako nisu srodne molekulama naše kože i ne mogu je nahraniti niti učiniti nešto dobro za nju, kazala je Gaćeša- Becker.

Svatko može sam izraditi prirodni preparat no potrebno je dobro poznavati biljke i tvari kojima se služimo. Sljedeća ovakva besplatna radionica održat će se idući petak od 10 do 12 sati. Ukupno će biti pet radionica na temu izrade prirodne kozmetike.