U Donjoj Kupčini obilježava se mjesec roda

U Donjoj Kupčini po stupovima i krovovima kuća nalazi se 31 gnijezdo roda. Selo je to koje bi prema broju roda uskoro moglo dostići Čigoč. Kako bi što više ljudi upoznalo ovu zanimljivu pticu, svake godine Turistička zajednica Pisarovine u suradnji s Javnom ustanovom Zeleni prsten organizira prigodni program. U subotu, 14. svibnja bit će organizirana likovna kolonija za umjetnike iz Karlovca, Jastrebarskog i Samobora. Bit će tu slike vezane za rode i muzej. Nedjelja, 22. svibnja će biti posvećena djeci i rodama uz različite kreativne radionice.

Uz uživanje u programu, prilika je ovo za pogledati sve zanimljivosti koje nudi Zavičajni muzej Donja Kupčina. U posljednje vrijeme rade na prigodnim projektima kojima nastoje obogatiti turističku ponudu ovoga kraja.

– U sklopu projekta Kulturama imali smo nekoliko interpretativnih tura ovdje. Kroz priču i u narodnoj nošnji vodičica je vodila posjetitelje po objektima. Osmislili smo ‘Escape’ turu koja je dosta popularna u Zagrebu i posebno privlači mlade ljude. Imali smo ovdje jednu testnu turu i bilo je jako zanimljivo, rekla je Ivanka Rogić, direktorica Turističkog ureda TZ Pisarovine.

Muzej je otvoren od utorka do petka od 9 do 13 sati, te subotom od 10 do 14 sati.