Drugačija regulacija prometa zbog radova na rotoru Logorište od mosta do mosta – u funkciji privremena prometnica

Tri mjeseca od početka radova na rotoru Logorište, na snazi je opet novi način prometovanja na tom dijelu D-1: jedan trak ceste je zatvoren, a napravljena privremena prometnica u smjeru Zagreba.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Đurijanček pojašnjava da se to odnosi na dio od mosta na Korani do mosta na Mrežnici.

– Na dijelu između dva mosta, onemogućena je vožnja po prometnom traku u smjeru Splita. Napravljena je privremena devijacija po kojoj se prometuje u smjeru Zagreba, dok se u smjeru Splita prometuje u suprotnom smjeru po prometnom traku koji inače vodi u smjeru Zagreba. Ovaj režim prometovanja trajat će dok se ne završe svi radovi u trenutno isključenom prometnom traku. Nakon toga se promet u smjeru Splita preusmjerava na novo obnovljeni prometni trak a prometovanje u smjeru Zagreba se i dalje odvija po privremenoj devijaciji, kaže Đurijanček.

Planirani rok za završetak radova na izgradnji kružnog toka je 29. lipnja.

– S obzirom na prometovanje velikog broja automobila i teretnih vozila u neposrednoj blizini radnika i građevinske mehanizacije, apeliramo na oprez i poštivanje privremene regulacije prometa, poručuje Đurijanček.

Budući rotor Logorište vrijedan je nešto manje od 10 milijuna kuna bez PDV-a.