U Radićevoj biciklisti registrirali bicikle

U suradnji s udrugama i biciklističkim klubovima grada Karlovca Postaja prometne policije Karlovac organizirala je preventivnu aktivnost ‘Oprez, biciklisti u prometu’. Bila je ovo prigoda da svi zainteresirani biciklisti registriraju svoje bicikle.

U Radićevoj ulici kod spomenika žabi svi biciklisti s računom od bicikla i osobnom iskaznicom mogli su pristupiti registraciji bicikla. Svi oni koji nisu stigli, a žele ga registrirati, mogu doći u policijsku postaju. Registracija je dobrovoljna i besplatna.

Cilj cijele manifestacije je smanjiti stradavanja na prometnicama. Prošle su godine biciklisti sudjelovali u 22 prometne nesreće. Od toga je 15 nastradalo, jedan smrtno. 13 nesreća uzrokovali su sami biciklisti. O najčešćim greškama koje rade biciklisti u prometu ispričao nam je Dalibor Gojak, pomoćnik načelnika pp.

– Najčešće greške biciklista su nepropisno uključivanje u promet, izlijetanje na pješački prijelaz gdje nije obilježena biciklistička staza, silazak s nogostupa bez provjere, razgovor na mobitel tijekom vožnje, direktan silazak s nogostupa na kolnik pred vozača.

A kako bi upozorili vozače da poštuju pravila, po ulicama Karlovca vozili su biciklisti pod pratnjom policije i biciklističke policijske ophodnje Postaje prometne policije Karlovac.