Projekt „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj“

Dječji vrtić Zvončić Ozalj od 01. ožujka ove godine ima produljeno radno vrijeme

Dječji vrtić Zvončić Ozalj službeno je 23.12.2021. godine započeo s provedbom projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj“. Opći cilj ovog projekta jest uskladiti poslovni i obiteljski život kroz uključenje djece u uslugu produljenog radnog vremena vrtića. Za svakodnevno kvalitetno provođenje odgojno obrazovnog rada s djecom u produljenom radnom vremenu, po projektu su zaposlene tri nove osobe.

– Po projektu je zaposlena odgojiteljica na pola radnog vremena, koja radi s djecom u produljenom boravku od 16:00 do 20:00 sati, zaposlen je i logoped na pola radnog vremena te voditeljica projekta, navodi Vesna Novosel, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj

Za vrijeme trajanja projekta, koje je predviđeno do 23. kolovoza 2023. godine, radno vrijeme vrtića obuhvaća jutarnje dežurstvo od 05:30 do 06:00 sati, redovno radno vrijeme od 06:00 do 16:00 sati te produljeni rad vrtića od 16:00 do 20:00 sati. Osim ove, projektom su obuhvćene još dvije aktivnosti, a važno je naglasiti kako su sve tri usluge besplatne za sve korisnike .

– Nudimo i korištenje usluge logopeda, za čime se uistinu pokazala potreba. Osim toga, kroz projekt provodimo i kraći program folklora u trajanju od sat vremena jednom tjedno, a povratna informacija jest da su djeca iznimno zadovoljna upravo tom aktivnošću, ističe Vedrana Vidiček, voditeljica projekta

Kako ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj, u sklopu projekta novim namještajem, s nekoliko kutaka za igru te didaktikom, opremljena je soba dnevnog boravka za provođenje usluge produljenog boravka. Uz to, didaktičkim materijalom opremljen je i ured logopeda, za što kvalitetnije provođenje programa, a program folklora obogaćen je svim potrebnim rekvizitima.

Vrijednost projekta veća je od pola milijuna kuna, od čega je 85% financirano iz sredstava Europske unije, dok je 15% financirano sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Nova usluga koju pruža Dječji vrtić Zvončić Ozalj ispunjava tri najvažnije funkcije tijekom odrastanja: osigurava uvjete za optimalan djetetov razvoj, pruža pomoć roditeljima u brizi za sigurnost i odgoj djeteta te dopunjuje obiteljski odgoj.