KABA

Međunarodni dan muzeja: Ulazi u Muzeje grada Karlovca danas slobodni

Međunarodni je dan muzeja. Danas svi muzeji u svijetu podsjećaju na svoje osnovno poslanje a to je promidžba baštine, čuvanje i prezentacija te baštine, kazala je ravnateljica Muzeja grada Karlovca Hrvojka Božić.

– U Gradskom muzeju Karlovac smo pripremili radionice za djecu. S obzirom da je istovremeno edukativna muzejska akcija na temu plesa, radionice za djecu su posvećene temi plesa na način da obiđu stalni postav i imaju radionicu na tu temu. Organizirali smo vodstva po stalnom postavu i po našem novom lapidariju.

Program traje do 19 sati i sudjelovanje u svim programima te ulaz u muzej je besplatan. Na Starom gradu Dubovcu nalazi se izložba Priče, pjesme, tajne o staroslavenskoj mitologiji i na tu temu imaju radionicu Izrada šešira babe Jage. Tamo je također besplatan ulaz za sve posjetitelje. U Galeriji Vjekoslav Karas večeras u 19 sati će biti otvorena velika nacionalna izložba 9. trijenale Hrvatskog akvarela.

Sve je više posjetitelja u Muzejima te grupnih dolazaka. Stari grad Dubovac 2021. godine imao je nešto više od 8000 posjetitelja, dok je u prva tri mjeseca ove godine muzeje posjetilo oko 4000 posjetitelja.