KABA

OŠ Švarča proslavila 25. rođendan Jakova Rubida: Nikad nije skidao osmijeh s lica

Učenici OŠ Švarča zajedno sa svojim učiteljima pripremili su simbolično slavlje povodom 25. rođendana Jakova Rubida. Bilo je to iznenađenje za njegove roditelje koji su jako zahvalni i puni emocija.

– Beskarajno smo zahvalni, mislim da je prekrasno i predivno, hvala veliko. Da Jakov danas slavi 25. rođendan sigurno bi pozvao sve prijatelje kao što je to uvijek radio, kazala je Ivančica Rubido. Njen suprug i Jakovljev otac Branimir kazao je kako je mural krasan.

– Jako me to iznenadilo, očekivao sam nešto jednostavnije, a kada sam vidio to… To nije spomen samo na Jakova već na svu djecu iz bolnice i ovo što udruga radi… Ova djeca iz škole imaju neki uzor, pogledajte njihovo ponašanje danas, pjesmu i tako… dosta emotivno bez obzira što je prošlo tih deset i više godina. U svakom slučaju dođite na koncert onda ćete vidjeti pravi rođendan na kraju, rekao je Branimir Rubido.

Večeras u Domu HV Zrinski će biti koncert ‘Njima na dar’ u organizaciji udruge Jak kao Jakov s početkom u 20 sati. Bit će to humanitarni koncert za djecu oboljelu od malignih bolesti, a održat će se nakon dvije godine pauze zbog pandemije.

Autor murala Leonard Lesić zahvalio se na prilici koju je dobio. Mural je rađen akrilnim bojama, fasadnim, otpornim na UV zrake pa će mural sigurno dugo biti vidljiv na zgradi škole na Švarči.

– Veliko mi je zadovoljstvo bilo izrađivati mural, kazao je kratko Lesić.

Jakov je bio poseban dječak, kazala nam je ravnateljica škole Andreja Željković.

– Bio je drugačiji, izuzetno kreativan, svestran, duhovit, pristojan i ono što je uvijek imao na licu je bio osmijeh, u teškim i u lijepim trenucima.

omicron