Srednja škola Duga Resa proslavila 75. rođendan

Danas je obilježena 75. obljetnica Srednje škole Duga Resa. Učenici i zaposlenici škole prigodnim su programom proslavili ovaj okrugli rođendan. Svečano obilježavanje započelo je izložbom učeničkih radova u Demokratskom rasadniku i kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Svečanost je otvorila ravnateljica škole, Tanja Škrak, pozdravnom riječi u kojoj se zahvalila svim nazočnima te istaknula kako je za uspjeh škole jednako važan svaki zaposlenik, kao i svaki učenik.

– Želim reći da će Srednja škola Duga Resa sa svim svojim djelatnicima nastojati ostvariti još mnogo uspješnih i postignućima ispunjenih godina, na radost sadašnjih, ali i budućih učenika, kazala je ravnateljica.

Gradonačelnik grada Duga Resa, Tomislav Boljar, pridružio se čestitkama naglašivši kako se škola ističe svojim pozitivnim nabojem i stvaralački okrenutim pristupom. S ponosom kaže kako je grad dosad uvijek bio naklonjen školi i učenicima i kako će nastaviti u istom smjeru, a kao razlog tome nadodaje:

– Jer na kraju krajeva, što je grad ako nema mladih, a na kraju krajeva, što su mladi ako nisu educirani.

Pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije, Marija Šćulac, poručila je da je za kvalitetnu srednju školu, potrebno osmisliti i provoditi kvalitetne, atraktivne i deficitarne programe. Naglasila je kako Srednja škola Duga Resa mora biti još bolja kako bi privukla učenike iz cijele županije, ako ne čak i drugih dijelova Hrvatske.

Slavljenički program nastavljen je u kinodvorani učeničkom predstavom pod mentorstvom profesora Vedrana Bišćana, Gospoda Glembajevi, a u večernjim satima ista predstava otvara svoja vrata svim zainteresiranim građanima kako bi zajedno zaokružili ovu obljetnicu.