Na tisuće trkača posljednjih 10 godina trčalo je Karlovcem. Tenisice će imati priliku razgaziti i ovog lipnja na utrci koja je tijekom godinama postala prepoznatljiva u svjetskim atletskim krugovima.

-Za sada je prijavljeno više od 800 trkača, a očekujemo da će ih na kraju biti više od 1.200. Vjerujemo kako će ovaj cener biti najmasovniji i najbolji do sada, rekao je organizator Robert Franjković koji dodaje kako očekuju najveći broj trčaka iz Slovenije.

Podsjetimo, osim Cenera koji se na 10 kilometara trči ulicama Karlovca, organizirane su i druge utrke.

-U petak prvo imamo Elitnu utrku, nakon toga Glavna utrka građana, tada se trči i Štafetna utrka. Dan ranije, u četvrtak 9. lipnja, je Karlovačka milja, utrka na 1.579 metara, sukladno godini osnutka Karlovca. Nakon toga su na Vunskom polju i dječje utrke za osnovnoškolce i srednjoškolce.

Organizatori kada su krenuli s organizacijom Cenera nisu ni slutili u kakvu će se on sportsku manifestaciju pretvoriti. Veliki je uspjeh Cenera što je tijekom 10 godina potaknuo i brojne Karlovčane na bavljenje trčanjem.

-Prvi Cener je trčalo 160 trkača, a ne znam je li svega 20 Karlovčana trčalo. Jako ste rijetko mogli vidjeti da se neko na starom atletskom rekreativno bavi trčanjem, sada je to postao masovni pokret. Prošle godine na Ceneru je bilo 300 trkača iz Karlovca.

Podsjetimo, start i cilj Cenera su kod Sportske dvorane Mladost. Svi zainteresirani još se mogu prijaviti i to putem web stranice utrka.com.