KABA

Grad Karlovac devetu godinu zaredom domaćin najboljim flautisticama i flautistima jugoistočne Europe

U tijeku su prijave za najpoznatiji masterklas učenika flaute i njihovih nastavnika u jugoistočnoj Europi. Riječ je o ljetnoj akademiji koja se tradicionalno održava početkom srpnja u Karlovcu, u Gradskom kazalištu Zorin dom, u sklopu proslave rođendana grada Karlovca.

Podnaziv ovogodišnjeg događaja je “Četiri prve flaute iz četiri vodeće filharmonije jugoistočne Europe: Zagreb, Ljubljana, Beograd, Sarajevo”, a označava baš to kako zvuči. Naime, sa mladim flautisticama i flautistima iz Hrvatske i svijeta punih će tjedan dana intenzivno raditi ponajbolji umjetnici i pedagozi na flauti iz jugoistočne Europe, Ana Batinica prva flauta Zagrebačke filharmonije, Matej Grahek prva flauta Slovenske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, Stana Krstajić dugogodišnja prva flauta Beogradske filharmonije i odnedavno profesorica na Muzičkoj akademiji u Beogradu te Sakib Lačević prva flauta Sarajevske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Uz njih su najavljene i posebne gošće-profesorice Laura Levai Aksin sa Muzičke akademije u Novom Sadu, te Marina Novak sa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

-Hrvatska flautistička akademija glazbeno-edukativna je manifestacija na najvišoj razini i jedinstvena u ovom dijelu svijeta jer sličan događaj, u trajanju od tjedan dana, te s ovakvom razinom predavača, ne postoji niti u jednoj drugoj državi susjedstva, a mi pridodajemo – niti u jednom drugom hrvatskom gradu. Prijaviti se po najpovoljnijim uvjetima još uvijek možete na email:croatiafluteacademy@gmail.comili dodatne informacije potražite na mrežnoj stranici Hrvatske flautističke akademije, poručili su organizatori.

Na akademiji posvećenoj izučavanju umjetnosti sviranja flaute, te promoviranju flautistica i flautista kao glazbenih umjetnika, dosad je gostovalo tridesetak predavača i četiri stotine polaznika iz 25 zemalja.

Događaj se realizira uz potporu Grada Karlovca, u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkom filharmonijom.