Otvoren prvi InPut Fest u Karlovcu! Pet dana dobrih predstava, zabave i druženja

Službeno je otvoren 1. InPut Fest, odnosno Prvi lutkarski festival u Karlovcu. Ispred Zorin doma tim je povodom organiziran prigodni program u kojem su glumac i redatelj Zorin doma Peđa Gvozdić i nekadašnji član profesionalnog ansambla Giulio Settimo karlovačkoj publici predstavili same začetke lutkarstva u Karlovcu. Program je otvorio gradonačelnik Damir Mandić.

Nakon desetljeća lutkarstva u Karlovcu glumci Zorin doma pokrenuli su ovaj festival za kojeg se nadaju kako će imati dugu tradiciju.

-Od prve predstave Najbolji prijatelji, koja je zapravo prva lutkarska predstava u ovom stoljeću, a koju smo napravili Giulio Settimo i ja, prošlo je 10 godina. S obzirom na rezultate odlazaka po svijetu i brdo nagrada koje smo osvojili mislim da je ovo bio jedan logičan slijedi. Da svijet dođe i nama. Karlovac je to zaslužio, rekao je Peđa Gvozdić.

Upravo su sjajni lutkari stigli u Karlovac. Tijekom pet dana trajanja festivala u Karlovcu će nastupiti kazališta  iz Splita, Rijeke, Zadra, Osijeka, Maribora, Slavonskog Broda, ali i domaćin – karlovački Zorin dom.

Nakon službenog otvorenja u Zorin domu su mališani imali priliku pogledati premijeru predstave Petre Cicvarić Bzz-Bzz.