U subotu na Starom placu 20. susret starodobnih vojnih vozila

U subotu, 28. svibnja, će se održati jubilarni 20. susret starodobnih vojnih vozila u organizaciji Počasnog voda ZNG 91. Stari plac tako će ponovno okupirati sjajna izdanje vojnih vozila koja iz godine u godinu privlače pažnju građana.

Cijeli niz vojnih vozila od drugog svjetskog rata pa do onih iz domovinskog moći će se pogledati na izložbi koja je organizirana u sklopu 20. Susreta starodobnih vojnih vozila od 8 do 10 sati  na Trgu Bana Josipa Jelačića u Karlovcu.

-Najčešće imamo džipove, oni su najzastupljeniji, s obzirom da su bili vrlo distribuirani, u i nakon Drugog svjetskog rata, zatim tu su kampanjole, zatim Zastava Fiat, kamioni TAM 5000, pa imamo pinzgauere, uaze, puhove i još neka modernija vozila, ispričao je organizator Dubravko Halovanić.

Ovo jubilarno 20. izdanje je i međunarodno. Dolazi nekoliko vozila iz Slovenije. Naravno, bit će tu ljubitelja starih vojnih vozila iz cijele Hrvatske. Za sada je prijavljeno 35 vozača, a očekuje ih se još i više.

Tradicionalno, nakon okupljanja na trgu, limeni ljubimci idu u vožnju Karlovačkom županijom. Ove godine odlučili su se na novu, kraću rutu, jer ova vozila troše velike količine goriva, a njegovim poskupljenjem situacija je još gora.

– Obilazimo prostor istočnog dijela županije. Idemo u bazu interventne policije, onda kod OPG-a Kovač, Restoran Žganjer, pastoralni centar u Novigradu na Dobri, vraćamo se ponovno za Karlovac. Posjetit ćemo zavičajnu kuću KUD-a Sveta Ana Vučjak. Onda ćemo u Karlovcu položiti vijence na spomeniku četiri rijeke.

Inače, ovo je jedini susret starodobnih vojnih vozila u Hrvatskoj koji okuplja toliko broj entuzijasta i cijeli niz različitih vojnih vozila.