Povodom 50. obljetnice Udruženja obrtnika Jastrebarsko otvorena izložba u žitnici

Pet desetljeća organiziranog djelovanja obilježilo je prošlog vikenda Udruženje obrtnika Jastrebarsko, koje okuplja oko 650 obrtnika s područja Grada Jastrebarskog i susjednih općina: Pisarovine, Klinča Sela, Krašića i Žumberka.

Tim povodom Udruženje je u perivoju dvorca Erdödy organiziralo Obrtnički sajam, a održana je i svečana sjednica na kojoj su dodijeljena priznanja osnivačima udruženja i dugogodišnjim obrtnicima te svima koji na bilo koji način podupiru rad jaskanskog udruženja.

Pedesetu obljetnicu obrtnicima su čestitali: gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić i u ime Zagrebačke županije Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika za gospodarstvo i fondove Europske unije.

U okviru proslave ovog značajnog jubileja, Udruženje je u podrumu negdašnje žitnice u perivoju dvorca Erdödy organiziralo i izložbu „Tradicionalno obrtništvo jaskanskog kraja“ koja predstavlja nekad dominantne obrte jaskanskog područja: bačvarstvo, postolarstvo, stolarstvo, lončarstvo i mnoge druge.