Nakon gradonačelnika i organizatori Dana branitelja KŽ se ispričali KUD-u Rečica i ostalim KUD-ovima koji su trebali sudjelovati

Predstavnici udruga Hrvatskih branitelja iz Karlovačke županije koji su organizatori Dana Hrvatskih branitelja Karlovačke županije sazvali su press konferenciju. Na Vunskom polju tom su se prilikom osvrnuli na to kako je prošla organizacija ovog velikog događaja. Predstavnici braniteljskih udruga ispričali su se na propustima, a osobito KUD-u Rečica koji nije nastupio iako je to planom bilo predviđeno.

-Htjeli bi se ispričati na nesporazumu. Mi smo se prilagođavali situaciji na terenu, padala je kiša, pa su se neki KUD-ovi ispričali, jer nisu željeli uništiti svoje vrijedne narode nošnje. Tako smo rekli od početka, u slučaju kiše KUD-ovi neće nastupati. Jedan KUD je došao, a mi se sada ispričavamo što je došlo do nesporazuma. Program je morao teći dalje. Mi se zahvaljujemo KUD-ovima jer s njima imamo odličnu suradnju i dalje računamo na njih, rekao je Josip Slaćanin, predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije Grom.

Podsjetimo, KUD Rečica na svojoj Facebook stranici prozvao je organizatore i Grad Karlovac te izrazio svoje žalovanje zbog ne mogućnosti nastupa. Gradonačelnik Damir Mandić KUD-u je poslao ispriku s konstatacijom o lošem dijelu organizacije proslave Dana državnosti i Dana branitelja.

Branitelji podsjećaju kako su oni amateri, no imaju volju i dalje organizirati Dan branitelja. Ipak, govore kako bi bilo dobro idućih godina imati veću pomoć Županije i Grada po pitanju organizacije.

Dan branitelja imao je i humanitarni karakter. Skupljali su sredstva za Dječji odjel OB Karlovac, no nisu htjeli komentirati koliki iznos su prikupili, jer još rješavaju račune, već će naknadno obavijestiti javnost.