Radovi na rotoru i zaobilaznici idu prema dinamičkom planu – još malo i kraj mukama vozača, ali i mještana

Dugoočekivani rotor Logorište lagano, ali sigurno poprima svoj oblik. Iako muku stvara vozačima, zajedno s radovima na Aglomerciji na Turnju, uskoro će tome doći kraj. Naime, do kraja lipnja rotor bi trebao biti gotov.

-Izvođač je napravio većinu poslova van trase ceste te se sada mogu vidjeti obostrane biciklističe i pješačke staze. Napravljena je betonska stabilizacija te nosivi sloj u kolničkoj konstrukciji na većem dijelu prometnog traka u smjeru jugu. Sada se isto to radi na traci u smjeru Zagreba, kazala nam je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Đurijanček.

Napreduju i radovi na 6,2 kilometra dugoj zaobilaznici Turnja čime će se od velikog prometa rasteretiti ta gradska četvrt, a samim time i povećati sigurnost u prometu.

-Na mostu Korana trenutno se boja postojeća ograda, izveden je i prvi sloj asfalta na oba kolnika zajedno sa stupovima javne rasvjete. U tijeku je izrada hidroizolacije kolničke ploče vijadukta Sajevac te betoniranje vijenaca, izrada armature, betoniranje prijelaznih ploča. Na prijelazu Jelaši izbentonirana je kolnička ploča nadvožnjaka, u tijeku je izrada hidroizolacije ispod vijenaca. Izvodi se stupiše nadvožnjaka Slunjska Brda i izrada privremenog nasipa za oslanjanje nosive skele samog nadvožnjaka. 

U Cerovcu se trenutno radi na izgradnji privremene devijacije, odnosno obilazne ceste iza kafića “Kristina”. U tijeku je dovoz i ugradnja kamenog materijala i polagaje novog vodovoda.

Iako je trebala biti gotova u srpnju ove godine, kao što je već poznato, radovi su produljeni na rok do kraja godine. Za sada sve ide prema dinamičkom planu.