Veslački klub Korana postigao sjajne rezultate na Jumbo regati na Jarunu

24. međunarodna veslačka regata Jumbo regata 2022. u organizaciji Veslačkog kluba Jarun održana je u subotu 4. i u nedjelju 5. lipnja  na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu.

Veslački klub Korana nastupio je s 8 posada od kadeta do seniora od kojih je 6 posada veslalo A finala. Najugodnije je iznenadio mladi Maks Findrik koji je zauzeo 2. mjesto u prvoj skupini utrke skifova za kadete B za razliku od Eme Hodak i Maura Bauera od kojih se očekivala pobjeda i zlatna medalja.

Nepobjediva Ema Hodak bez konkurencije je i dalje najbolja u svojoj kategoriji skifistica za kadetkinje A osvojivši zlatnu medalju u finalu A, utrci gdje se za medalje natjecalo čak 28 posada.

Mauro Bauer zauzeo je 1. mjesto u finalu A uz nastup 9 posada skifova za lake juniore.

Sjajan nastup imao je Bauer još i u dvojcu na pariće za lake seniore. U posadi s Igorom Šušnjarom zauzeli su 2. mjesto u A finalu uz nastup samo dviju posada.

Odlično je odveslao i perspektivni Jan Latković koji dolazi iz tradicionalne dubovačke veslačke obitelji. Mladi Latković je zauzeo 3. mjesto u finalu A u utrci skifova za juniore B. U toj se kategoriji natjecalo 18 posada.