Članovi Književnog kruga Karlovac pjesmama i pričama obradovali korisnike Doma sv. Antun

U sklopu projekta ‘Čitam, dakle postojim’ Književnog kruga Karlovac, a koji je financiran od strane Ministarstva kulture i medija, održana je aktivnost čitanja priča i pjesmi korisnicima Doma za starije i nemoćne sv. Antun u Karlovcu. Pjesme i priče čitali su članovi Književnog kruga Karlovac.

– Ja sam odabrao priče koje se odnose na stariju populaciju. Glavni likovi su ljudi u poodmakloj životnoj dobi, ali koji se još ne daju, kao i ova publika ovdje, kazao je Damir Valent iz Književnog kruga Karlovac koji trenutno radi na romanu koji se temelji na takozvanoj vampir zgradi kakvih, kaže nam, ima u Karlovcu.

– Zgrada koja se počela graditi no nikad se nitko u nju nije uselio. Danju je prazna, a noću živi jednim potpuno drugačijim pulsirajućim životom. Bit će to spoj fantazije i stvarnosti, kaže Valent.

Veliki dio publike starije od 45 godina ima književnik Tomislav Beronić. Njegova publika voli Priče o Frankopanima koje su, kaže nam, malo romantične, sjetne, vesele… puno ih je. Trenutno piše drugu knjigu, nastavak Priče o Frankopanima koja bi trebala izaći za Uskrs sljedeće godine.

– Moram obići još puno lokacija na kojima se radnje događaju jer to je moj uvjet, da priča uđe u knjigu mora se dogoditi na autentičnoj lokaciji, sad se baš spremam na put za Bakar, za Krk, rekao je Beronić.

Pjesnik Almir Pehlić do sada je objavio poeziju Karlovačke kiše u dva izdanja. Prvi je put čitao pred umirovljenicima u Domu sv. Antun.

– Pišem od kad znam za sebe stoga mi je drago da ono napisano mogu danas i pročitati, kazao nam je Pehlić.

Književne večeri su u ovom domu samo jedna od brojnih aktivnosti koje korisnici imaju, a da uživaju u tome svjedoči brojnost onih koji dolaze podržati književnike. Članovi Književnog kruga Karlovac svoje su knjige donirali knjižnici u Domu.