Heineken Hrvatska i Veleučilište u Karlovcu potpisali sporazum o stipendiranju i praksi najboljih studenata

Heineken Hrvatska i Veleučilište u Karlovcu potpisali su sporazum o obrazovno tehničkoj suradnji. Do sada su surađivali na različitim projektima, a sada će fokus staviti na studente, kazala je predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska Marta Natalia Bulhak (Bolhak). Najbolje studente između ostaloga stipendirat će s iznosom od 1200 kuna mjesečno, te će im omogućiti i praksu u pivovari.

Na Veleučilištu u Karlovcu, na stručnom studiju prehrambene tehnologije je 40-ak studenata, a upisna godišnja kvota je 60. Ovim sporazumom nadaju se da će se više mladih zainteresirati za ovaj studij, rekao je dekan Ivan Štedul.

– Veleučilište u Karlovcu nastoji biti okosnica održivog razvoja regije i sinergijskog djelovanja veleučilišta, gospodarstva i društvene zajednice. Obrazovne ustanove zasigurno moraju postati mjesta na kojima se surađuje s industrijom na projektima koji rješavaju probleme iz stvarnog svijeta, rekao je dekan Štedul.

Krajem rujna na Veleučilištu Karlovac mogli bismo kušati studentsko pivo. Zvat će se Studoš, a rade ga studenti Veleučilišta.