Parkirališta kod groblja Jamadol nakon Aglomeracije, za proširenje groblja i njegovo uređenje najprije dokumentacija

Uređenje parkirališta pored groblja Jamadol slijedi kad završi Aglomeracija u tom dijelu grada, a za planirano proširenje groblja i njegovo uređenje ove će godine biti napravljen glavni projekt.

– Na lokaciji parkirališta kod groblja je mehanizacija i materijal izvođača radova. Nakon završetka radova pristupit ćemo iscrtavanju horizontalne prometne signalizacije i obilježavanju parkirališta, najavio je pročelnik Dario Greb.

Da je u planu i proširenje groblja Jamadol, kao i parkirališta, ali i rotora u Jamadolskoj, potvrdila je pročelnica Ana Hranilović Trubić. Projektiranje novog polja 17 bit će završeno ove godine.

– Izrađen je idejni projekt, ishođena lokacijska dozvola i sada se ide u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Nakon toga imamo osigurana sredstva za izradu glavnog projekta, ove godine, a po završetku projekta i Aglomeracije sigurno ćemo u planove staviti projektiranje tog parkirališta, ali i rotora između Jamadolske ulice i skretanja za groblje; on je u prostornim planovima i realizirat ćemo ga, kazala je Hranilović Trubić.