Pametni sat ili fitness narukvica?

Odlučili ste se za tehnološki napredniji sat, ali ni sami ne znate što je bolje za vas – pametni sat ili možda ipak fitness narukvica? O razlikama među njima te prednostima jednih nad drugima, čitajte u nastavku.

Pametni sat – pametni telefon na ruci

Bez obzira na to trebate li ili možda samo želite biti stalno u toku sa svim obavijestima koje vam dolaze na vaš pametni telefon, ali ga ne želite non-stop imati u ruci, tada je pametni sat idealno rješenje za vas. Riječ je o uređaju koji se ponekad naziva i produljenom rukom vašeg mobitela jer je spojen na njega i prikazuje sve obavijesti i notifikacije koje na njega pristignu u stvarnom vremenu. Naravno, za što se kvalitetniji i napredniji model odlučite, to će imati više mogućnosti i funkcionalnosti, a najnapredniji modeli imaju čak i mogućnost umetanja eSIM kartica, zahvaljujući čemu mogu funkcionirati potpuno neovisno o mobilnom uređaju!

Uz navedeno, pametni satovi nerijetko prate vaše otkucaje srca, broje prijeđene korake, a neki vas čak i upozoravaju na to da biste trebali uzeti trenutak za sebe i duboko disati! Kada je riječ o cijeni, kvalitetniji modeli pametnih satova u pravilu su značajno skuplji od fitness narukvica i to im je zapravo jedina zamjerka. Ako ste spremni izdvojiti veću svotu za uređaj koji vam omogućuje sve navedeno, tada je pametni sat odlična ideja, no, ako imate ograničen budžet, a želite imati mogućnost praćenja fizičkih aktivnosti, tada pogledajte što sve omogućava fitness narukvica.

Fitness narukvica – pratitelj vaše fizičke aktivnosti

Fitness narukvice razlikuju se od pametnih satova prvenstveno po spektru funkcionalnosti koje imaju. Iako i jedni i drugi imaju mogućnost pokazivanja vremena, osnovni modeli fitness narukvica u pravilu imaju uz to samo funkcionalnosti praćenja vaših sportskih i fizičkih aktivnosti. Napredniji modeli puno su sličniji pametnim satovima zahvaljujući širem spektru mogućnosti, no, isto im se tako približavaju i s financijskog aspekta. Ako tražite povoljan uređaj koji će vam služiti za sport i praćenje tjelesnih aktivnosti, tada je fitness narukvica idealan izbor.

Uz navedeno, fitness narukvice imaju jednu značajnu prednost u odnosu na pametne satove – trajanje i izdržljivost baterije. Budući da se radi o uređajima koji ipak imaju značajno manje mogućnosti, vijek njihove baterije je drastično dulji – neki modeli mogu izdržati bez punjenja i tjedan dana! To je nešto što je nezamislivo  u slučaju pametnih satova jer kod njih baterija u najoptimističnijem slučaju može trajati maksimalno dva dana.

Što odabrati za sebe?

Pri konačnoj odluci uzmite u obzir sve navedeno: tehničke karakteristike i mogućnosti, trajanje baterije, i naravno, iznos koji ste spremni uložiti u neki oblik nosive tehnologije i lako ćete odabrati ono što će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Na kraju, i pametni sat i fitness narukvica odlična su ideja za poklon dragoj osobi povodom rođendana, godišnjice, mature, diplome ili nekog drugog važnog životnog događaja. Ovo su korisni pokloni koji će se sigurno svidjeti primatelju i koji će ih dugo nositi s istinskim zadovoljstvom.