Policija prezentirala borilačke vještine, oružje, opremu i tehniku – traže buduće policajke i policajce

Dan otvorenih vrata Policijske uprave karlovačke održan je dana u Ogulinu s ciljem privlačenja što većeg broja zainteresirnih kandidata za upis u program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajka/policajac. Jedna je to od aktivnosti koju su pokrenuli Policijska akademija i Policijska škola Josip Jović.

Načelnik Policijske akademije Josip Čelić istaknuo je kako je interes zadovoljavajući te da su već provesli testiranje 100 kandidata od koji ih je ukupno prošlo 25-ero.

-Policijska akademija može ponuditi kvalitetno školovanje. Za vrijeme školovanja besplatan smještaj i prehranu, kompletan pribor za školovanje, sportsku opremu i mjesečno tisuća kuna džeparca. Nakon toga imaju siguran posao koji pružaju sve policijske postaje diljem Hrvatske, a njihova je obaveza da nakon školovanja ostanu pet godina u sustavu raditi policijski posao. 

Novi načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car istaknuo je kako je želja približiti zanimanje policajac te ujedno privući mlade ljude.

-Nudimo dimaničan, siguran, zanimljiv posao. Želja nam je da što više mladih uđe u našu policijsku obitelj i da služimo građanima i državi, da budemo sigurni i sretni svi skupa.