Biskup Ivan Šaško za Tijelovo u Karlovcu: Gospodin nije poštedio niti svoga Sina, nego ga je za nas predao

Danas je Tijelovo, katolički blagdan čiji je puni naziv Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Tim povodom održavaju se i tradicionalne Tijelovske procesije, a jedna takva bila je i u Karlovcu. Brojni vjernici prošetali su ulicama grada od  Crkve Presvetog Srca Isusova u Novom Centru prema Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu.

Procesiji je prethodila sveta misa u Srcu Isusovom, koju je predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački koji je rasvijetlio značenje današnjeg blagdana.

-Gospodin zna kako smo sazdani. Zbog toga nam u svome Sinu daruje sve – tijelo i krv. Za sebe nije želio ništa zadržati. S pravom pita apostol Pavao u poslanici Rimljanima: On nije poštedio niti svoga Sina, nego ga je za sve nas predao, kako nam onda s njime neće sve darovati. Nije zadržao ni tijelo ni krv, nego je rekao Uzmite, jedite i pijte. Nije za sebe zadržao svoje vrijeme, tj. vječnost. Nego nam je u svojoj dobroti i našoj prolaznosti darovao mogućnost govoreći Ja sam s vama u sve dane do svršetka Svijeta.