Monografija Naša Ivanka Boljkovac prikazuje cjelokupnu profesionalnu karijeru sopranistice Ivanke Boljkovac kroz pregled njezina umjetničkog djelovanja od vremena školovanja nadalje. Pregled je to svih izvedenih opernih uloga stranih i domaćih autora.

Monografija je prikaz je svih koncerata, nagrada i priznanja. Sadrži i probrane osvrte domaće i međunarodne kritike te umjetnika i profesionalaca s kojima je Boljkovac surađivala. Prikazuje i segmente iz privatnog života bazirajući se na vrijeme odrastanja i školovanja.

Ivanki Boljkovac ova je promocija bila osobito emotivna jer je održana u gradu njezinog djetinjstva.

Hvala što ste došli, kad bi znali koliko sam uzbuđena jer sam ovdje od rođenja, na ovoj promenadi, u ovoj Glazbenoj školi,ne tamo gdje je danas, nego ovdje u Vranyczanyjevoj zgradi. Tu sam bila od ampidekla pa sve do završetka svog karlovačkog školovanja. Imala sam najljepše djetinjstvo na ovoj zelenoj promenadi, u Dragojlu sam išla u osnovnu školu, moja majka je radila u Muzičkoj školi tako da sam uglavnom ovdje provodila dane, večeri…Dok mama radi, ja bih se igrala s familijom i prijateljima, to je jedno nezaboravno djetinjstvo,  ispričala je ovom prilikom naša Ivanka Boljkovac.