KABA

Baseball u šancu: Pokušat ću što više dogurati u životu, možda čak biti prvi Hrvat koji će ući u američku ligu

Baseball club Olimpija u karlovcu djeluje već 40 godina. Strastveni bejzbolaši iz generacije u generaciju svojoj djeci prenose ljubav prema ovom sportu. Prvi je ovo put da su u sklopu Zvjezdanog ljeta odlučili isprobati teren u šancu.

– Odlučili smo se uključiti u ovu manifestaciju i ponuditi gradskoj djeci nešto drugačije. Do sad smo isključivo bili vezani za naše igralište u Grabriku, ali sada želimo iznijeti baseball u što više kvartova i pokazati drugoj djeci što je to, neka sami probaju i neka se zabave, kazao nam je trener Tomislav Bosanac.

Baš kao i većina sportova danas i bejzbol nudi mogućnost ostvarivanja uspješne karijere, sve ovisi o trudu i sposobnosti samih igrača.

– Što se karijere tiče nije lak put, no postoje kanali s kojima se igrač koji počinje igrati u Karlovcu relativno lako i brzo može probiti do profesionalnih voda ako je dobar. Već smo imali par slučajeva u klubu gdje su igrači otišli do probnih utakmica, treninga i kampova ili su završili na fakultetima u Americi. Tako da baseball nudi tu neku stranu za koju se niti ne zna.

Uspješnu karijeru u baseballu volio bi ostvariti petnaestogodišnji Dorian Bartolčić koji u klubu Olimpija trenira posljednje četiri godine.

– Moja sestra Franka me uvela u baseball, ona je počela godinu dana prije mene trenirati. Kako sam dolazio k njima na treninge zainteresirao sam se i odlučio trenirati uz trenera Daria Latkovića koji je stvarno bio odličan trener. Pokušat ću što više dogurati u životu, probati igrati možda izvan Hrvatske, možda čak biti prvi Hrvat koji će ući u američku ligu. Treba postaviti velike ciljeve.

Dorian trenira četiri puta tjedno, vikendom su obično utakmice. Treninzi su zahtjevni, no tko ima snage i volje ništa mu nije teško, zaključuje naš sugovornik Bartolčić koji je prije baseballa trenirao košarku gotovo pet godina no nije mu kaže išlo tako dobro kao u baseballu.

Svaka pozicija u baseballu je posebna, u svakoj se moraš truditi i dati sve od sebe i to je ono što je Doriana, kaže nam, privuklo ovom sportu i u kojem će pokušati izgraditi karijeru.