U Glazbenom paviljonu učenicima MIOŠ-a dodijeljene svjedožbe

U Glazbenom paviljonu 105 učenika maturanata MIOŠ-a dobili su svjedožbe, a najbolji i nagrade. Najbolji u državi su soboslikarica Jana Rožić, keramičar Leon Matko i arhitektonski tehnolog Dario Jelenčić.

– Imamo dosta učenika odlikaša koji će također ovom prilikom dobiti nagrade, možemo baš biti ponosni na ovu generaciju. To su učenici koji su sada postigli bolji uspjeh nego što su ga imali u osnovnoj školi. To znači ne samo da su pogodili školu već i zanimanje, u tome su dobri i to će sigurno dobro i raditi, kazala je ravnateljica škole Snježana Erdeljac.

Jedan dio učenika odlazi na fakultete kao što je Građevinski ili Arhitektonski fakultet, a većina ostaje raditi u struci. Andrej Belčić sada je arhitektonski tehničar, želio bi, kaže nam ostati u tome i pokušat će upisati fakultet. Leon Matko je keramičar, zadovoljan je školovanjem, kaže da je sve bilo odlično i da mu je malo žao što odlazi iz škole. Sada će kaže krenuti tražiti posao, a za dvije godine planira položiti majstorski ispit i otvoriti svoj obrt. U Hrvatskoj posla ima i previše kaže, jer nema dovoljno keramičara.