Na jarunskom jezeru u Zagrebu, od petka do nedjelje, održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Veslački klub Korana nastupio je s 13 posada osvojivši dvije medalje. Naslov prvakinje države potvrdila je veslačica Ema Hodak u kategoriji skifistica za kadetkinje A, dok je Mauro Bauer u kategoriji skifista za lake juniore treći u Hrvatskoj osvojivši brončanu medalju. Emi je ovo četvrti uzastopni naslov prvakinje Hrvatske. Prve dvije godine bila je najbolja u kategoriji kadetkinja B a zadnje dvije je osvojila naslov u kategoriji kadetkinja A.

Veslački klub Korana je u ukupnom poretku klubova zauzeo 15. mjesto od 29 klubova koliko ih je nastupilo na ovogodišnjem prvenstvu.

Donosimo komentar profesionalnog trenera Zlatka Katušina:  Ove godine je zaista bila jaka konkurencija. Nadali smo se najmanje 2-3 medalje a osvojili smo dvije. Hodak je i dalje nepobjediva u svojoj kategoriji, a Bauer vesla sve bolje. Latković je bolestan nastupio i da nije bilo tako siguran sam da bi i on osvojio neku od medalja, iako je u njegovoj kategoriji bila jaka konkurencija. Ravnjak je loše startao u prednatjecanju a i prvo mjesto u B finalu je solidan plasman. Nadali smo se boljem plasmanu i dvojca na pariće u kojem veslaju Hajdin i Šušnjar. Imaju potencijala ali s njima treba još raditi. Imali su vrlo jaku grupu – prvog, drugog i trećeg kasnije u iz A finala. Tu smo ostali bez puno bodova, a da je Latković bio zdrav bili bi još bolje plasirani u ukupnom poretku klubova. Ove godine smo znatno bolje plasirani nego prošle kad smo imali 3.44 a ove 14.66 bodova. U cjelini sam zadovoljan – kaže Katušin.