KABA

Nagrada Zdravko Pucak ničija! Kvaliteta pristiglih radova nije zadovoljavajuća

Hrvatska književna nagrada Grada Karlovca “Zdravko Pucak” dodijeljuje se od 1995. godine, a ove godine nije pripala nikome. Ista situacija dogodila se i 2009. godine. Naime, svih deset pristiglih zbirki na natječaj nisu zadovoljile uvjete koje diktira kvalitetno pjesništvo. Članica prosudbenog povjerenstva Draženka Polović kazala nam je zašto nagrada nije pripala nikome.

– Prosudbeno povjerenstvo u sastavu akademik prof. Krešimir Bagić, profesorica Sandra Jurić i ja smo odlučili da nagradu Zdravko Pucak ne dodijelimo jer je na natječaj pristiglo deset zbirki od kojih niti jednu nismo izdvojili kao tako snažnu, vrijednu i u onim gabaritima i u onim kvalitativnim gabaritima na koje smo navikli pri dodijeljivanju nagrade Zdravko Pucak.

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić tako je umjesto dodjele nagrade predstavljena zbirka pjesama Ivane Milašinović, karlovačke pjesnikinje koja je već nekoliko puta sudjelovala na književnom natječaju Zdravko Pucak.

– Predložili smo predsjednici Matice Hrvatske da joj izdaju zbirku jer konstantno i kvalitetno piše, stvara i spada u red brojnih karlovačkih književnika, osobito pjesnika, kazala je Polović.