KABA

Prijem sudionika Međunarodnog festivala folklora: Stvarno uživamo biti ovdje

Predsjednik Međunarodnog festivala folklora dr. Željko Štajcer zahvalio se svima na uspješnoj organizaciji festivala i dugogodišnjoj potpori Grada i Županije te je pozdravio goste.

– Nadam se da ste kroz ovih par dana uspjeli malo upoznati grad, da se dobro osjećate. Ono što ste pokazali do sada su svi popratili s velikim zanimanjem i pljeskom. Donijeli ste nam živost i kulturu svojih naroda u naš grad i ostale gradove naše županije. Karlovčani to doista cijene što pokazuju i svojim dolaskom na festival, rekao je dr. Željko Štajcer.

Dobrodošlicu je poželio i gradonačelnik Damir Mandić te županica Martina Furdek Hajdin.

– Volio bih da ponesete sa sobom iz Karlovca otvorenost i veselje Karlovčanki i Karlovčana, a osim toga vjerujem da ćete upoznati i druge vrijednosti našeg grada. Karlovac ima svoju povijest i tradiciju i to je nešto čime se mi jako ponosimo, rekao je gradonačelnik Mandić.

– Međunarodni folklori nam omogućuju da upoznamo drugačiju kulturu, jezik, običaje. Danas imamo priliku upoznati i okuse i mirise i svako to novo upoznavanje različitosti čini nas boljim i tolerantnijim ljudima, rekla je županica Furdek Hajdin.

Gosti su se predstavili i zahvalili na domaćinstvu. Klay Andy iz SAD-a je stigao sa svojom suprugom i unukom. Kazao je kako se posebno povezao s festivalom jer je radio kao državni službenik i zna kako nije lako pronaći financijska sredstva za ovakav festival te jako cijeni da su ih pronašli.

– Ovo je jako dobro za nas jer smo poveli srednjoškolce u svijet gdje ga imaju priliku vidjeti iz bolje perspektive. Trudim se učiti djecu o tome što se 90.-ih dogodilo ovdje kako bi shvatili da svaki čovjek na svijetu vrijedi i nema opravdanja da bude žrtva loših namjera. Stvarno uživamo biti ovdje. Hvala vam.