Na Šetalištu Karlovačke građanske garde otvorena je prva infografika povodom 443. rođendan grada Karlovca. Otvorenju su prisustvovale brojne povijesne postrojbe iz Republike Hrvatske.

Karlovačka građanska garda ne samo svojim uniformama, već i aktivnostima predstavlja ono što Karlovac kroz povijest jest. Davanjem imena ulici Šetalište Karlovačke građanske garde i otvorenje prve infografike poticaj je Gardi da budu još bolji, odgovorniji i protokolarniji.

Interpretacija baštine kojom Turistička zajednica grada Karlovca raspolaže je u njezinoj zadaći koja se provodi s nadležnim Odjelom unutar Grada Karlovca.

Posebno nam je zadovoljstvo da danas predstavljamo jedan inovativan, moderan i suvremen pristup interpretaciji baštine koji će biti zanimljiv ne samo našim posjetiteljima, već i sugrađanima. Vjerujemo da će na taj način puno više naučiti o povijesti, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić.

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić i zapovjednik Karlovačke građanske garde Emil Črne zahvalili su se svim povijesnim postrojbama koje su došle u Grad susreta uveličati otvaranje infografike.