Karlovački gimnazijalci postigli sjajne rezultate na ovogodišnjoj maturi, 90 ih upisuje svoj prvi izbor

Maturu je ove godine polagalo skoro 30 tisuća maturanata, kojima je matura jedan od načina da provjere svoje znanje, upišu željene fakultete, a gimnazijalcima i uvjet da završe srednjoškolsko obrazovanje. Karlovački gimnazijalci i ove se godine mogu pohvaliti sa sjajim rezultatima koje su postigli na Državnoj maturi.

Iako službeni rezultati još nisu stigli, vidljivo je već sada da su se karlovački gimnazijalci pokazali kao perspektivni budući studenti. U Gimnaziji Karlovac izuzetno su zadovoljni ovogodišnjim uspjehom maturanata.

-U ponedjeljak su objavljeni prvi rezultati, ali već temeljem njih možemo sa zadovoljstvom konstatirati da je 90 učenika ostvarilo pravo upisa na svoj prvi izbor, željeni fakultet, što držimo iznimno uspješnom generacijom, rekla je Snježana Štranjgar, ravnateljica Gimnazije Karlovac.

Velik dio tih učenika upisao je prestižne i ne lako upisive fakultete.

-Po našim saznanjima 11 učenika je ostvarilo pravo upisa na Medicinu u Zagrebu, pet na Medicinu u Rijeci. Imamo troje, četvero učenika na farmaciji u Zagrebu, isto tako i u Rijeci. Uspješno upisuje elektrotehniku i fakultete društvenog  profila.

Sjajne rezultate postigli su i na prošlogodišnjoj maturi. Istraživanje Jutarnjeg lista je pokazalo kako je Gimnazija Karlovac na viskom sedmom mjestu po rezultatima učenika na Državnoj mature. Konkurencija je bila velika- 176 gimnazija u Hrvatskoj, a među kojima i nekoliko najprestižnijih zagrebačkih.

-Nismo znali da smo tako visoko. Ta se analitika ne radi redovito i mi je ne provodimo. Ugodno nas je iznenadila činjenica da se ponovio taj naš rang. Naime, prije 10-ak godina rađeno je istraživanje na kojem smo također bili u prvih 10, rekla je ravnateljica Gimnazije.