KABA

Karlovačka županija pomaže rad udruga u polju zdravstva i socijalne skrbi

U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića održano je svečano uručenje ugovora kojima će Karlovačka županije podržati rad civilnoga društva iz područja zdravstva i socijalne skrbi.
Skoro pola milijuna kuna podržat će vrijedan rad udruga Karlovačke županije koje predano brinu o zdravstvu i socijalnoj skrbi. Ovakva sredstva bit će od neprocjenjive važnosti za njihov neometani rad, istakla je Vesna Hajsan Dolinar zamjenica županice Karlovačke županije.

– Karlovačka županija svake godine raspisuje dva natječaja za ciljane skupine koje su i danas  ovdje – to su udruge proistekle iz Domovinskog rata, udruge koje u svojoj djelatnosti imaju prevenciju bolesti, ali i promociju zdravlja, brige za invalide i brige za ljude s posebnim potrebama, ljude s teškoćama. Karlovačka županija po ovome natječaju gdje danas dijelimo 53 ugovora dodjeljuje 450 tisuća kuna, a i za institucionalnu pomoć za deset udruga gdje financiramo i tajnice i rad udruga dodijeljeno je 455 tisuća kuna.

Rad u ovim udrugama često se odvija na volonterskoj bazi, pa sredstava uvijek nedostaje, no njihov rad olakšava život njihovim ciljanim korisnicima i pomaže kada institucije zakažu.

– Dakle gotovo milijun kuna za udruge koje djeluju lokalno širom naše županije po svim jedinicama lokalne samouprave kako bi korisnici kojima je potrebna pomoć kako u provođenju, tako i u promociji zdrava za one najugroženije kojima je pomoć itekako potrebna a institucionalna pomoć od zdravstvenih ustanova i socijale nije 24 sata na raspolaganju.

Cilj financiranja civilnoga sektora je njihovo osnaživanje, podizanje kvalitete njihovih projekata što doprinosi podizanju kvalitete života u Karlovačkoj županiji.

– O ove udruge svojima aktivnostima itekako dopunjavaju institucionalnu pomoć, ovom prilikom u ime županice i moje osobno zahvaljujem svima njima koji djeluju na terenu, rekla je dožupanica

omicron