Aglomeracija, osim što donosi novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, te ostalu infrastrukturu, nekim dijelovima grada, poput Kamenskog i Gornjeg Mekušja, donijela i probleme: učestale nestanake vode. No, to se, po najavama iz Vodovoda i kanalizacije, više ne bi smjelo događati.

Prošli tjedan, po riječima Ivana Mrzljaka, zamjenika direktorice ViK-a, imali su vrlo žustar razgovor s izvođačem radova.

– Iskazali smo nezadovoljstvo i ukazali na neprihvatljivost njihova ponašanja iz razloga što imaju u troškovniku stavku za izradu mimovoda, a to ne koriste. Objašnjavali su to sve u cilju bržeg izvođenja radova. Činjenica je da je Pionir jedan od najbržih izvođača na Aglomeraciji, ali trpi kvaliteta i  trpe građani. Zaključak tog sastanka je da moraju, nadzorni FIDIC inženjer im je naredio da moraju raditi mimovode. Ubuduće će u svim dijelovima Aglomeracije izvođači raditi mimovode. Nadam se da će biti bolja situacija, izjavio je Mrzljak i dodao da su na Kamenskom i na Turnju radovi pri kraju, napomenuo je Mrzljak, priprema se asfaltiranje prvih 750 metara Ulice braće Gojak, što će biti gotovo ovaj mjesec, a svi radovi na tom području do listopada.

Najavio je i da će Aglomeracija donijeti asfalt na sve ulice kojima prolazi. I to bez obzira jesu li prije ovih radova imale asfalt ili makadam.

– ViK će dijelom iz EU, a dijelom iz svojih sredstava, sve ceste kojima prolazi Aglomeracija asfaltirati. Grad će ceste koje su sada makadamske, po prolasku Aglomeracije, također asfaltirati. Tako će ukupna komunalna infrastruktura na područjima kojima prolazi Aglomeracija biti završena, rekao je Mrzljak.

Inače, cjelokupni projekt Aglomeracije Karlovac – Duga Resa treba biti završen do kraja iduće godine.