KABA

Prevaranti haraju Karlovcem: Starica pustila dvije žene u stan pa ostala bez novca

Da prevaranti ponovo vrebaju i pljačkaju starije Karlovčane, dokazuje i posljednji slučaj 81-godišnje starice. Pustila je u stan dvije žene, a kad su otišle – shvatila je da je opljačkana.

– Jučer je zaprimljena prijava 81-godišnjakinje da je 21. srpnja u stan u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu pustila dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao djelatnice tvrtke koje prezentiraju masažere. Nakon njihovog odlaska iz stana vlasnica je primijetila da joj nedostaje novac. S ciljem utvrđivanja svih činjenica i pronalaska počinitelja policija provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je PU karlovačka.

Policija je i nakon ovog slučaja ponovo pozvala građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve prijevare, da ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba i paze koga puštaju u svoj dom.

– Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljsku kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti, napomenuli su iz PU karlovačke.