Mamografski uređaj pušten u rad u ogulinskoj bolnici

U Općoj bolnici Ogulin i bolnici branitelja Domovinskog rata Ogulin u funkciju je stavljen novi mamografski uređaj, nabavljen sredstvima Karlovačke županije. Bolnicu je tim povodom obišla zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Želimo osigurati da dijagnostička usluga bude kontinuirana i stalna. Sada su sve tri bolnice Karlovačke županije opskrbljene radiološkom djelatnošću, kazala je zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar.

Novi uređaj, jedan od najmodernijih na tržištu je odnedavno pušten u rad i na njemu se već obavljaju ugovoreni pregledi.

Radi se o najnovijem digitalnom tipu uređaja s dodatkom tomosinteze bitne prilikom određivanja dijagnoze pacijenta. Takav uređaj omogućava bolju analizu, kvalitetniju sliku (3D sliku) što je posebno važno kod ranog otkrivanja raka dojke, a što je i cilj Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, zaključila je Jadranka Francetić, zamjenica ravnatelja Opće bolnice Ogulin.

Stavljanjem ovakvog aparata u rad prestaje razdoblje analogije u radiologiji te kreće digitalni rad. Opća bolnica Ogulin godišnje je obavljala oko 1200 mamografskih pregleda za žene s područja Ogulina i okolice, ali i dijela Gorskog kotara i Like. Nabavkom ovog uređaja omogućit će se brži i brojniji pregledi, što će svakako poboljšati zdravstvenu skrb za pacijentice koje zatrebaju ovu vrstu dijagnostičkog pregleda.