KABA

Dario Mrzljak za Trend potvrdio da je dao ostavku na mjestu predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije

U prosincu 2021. izabran je po drugi put za predsjednika Saveza

Iako je Dario Mrzljak u prosincu 2021. ponovno izabran za predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije jednoglasnom odlukom, iznenada je podnio ostavku. Zbog previše ostalih obaveza, Mrzljak navodi da više ne može obavljati funkciju predsjednika.

Smatram da smo u ovih, nešto više od 4 godine koliko sam bio predsjednik, dosta učinili za pomoć klubovima, ponajviše po pitanju infrastrukture gdje je uloženo od strane NSKŽ-a i HNS-a više od milijun kuna, a također i u pomoći pri nabavi sportske opreme. Naravno da uvijek može biti bolje, s time se slažemo svi u Izvršnom odboru Saveza, a ponajviše da imamo veći broj klubovima u rangovima iznad županijskih liga. Nažalost, ne možemo utjecati na sportsku politiku klubova, kao niti na pomoć u financiranju od strane lokalne samouprave, a što svakodnevno pokušavamo kako bi klubovi imali veću podršku s te pozicije. Smatram da su sve odluke donešene od strane Izvršnog odbora NSKŽ donešene s ciljem unaprjeđenja nogometa te pomoći klubovima NSKŽ. Po prvi puta pokrenuta je liga kadeta, unaprijedili smo rad s selekcijama NSKŽ, za što smo primili veliki broj pohvala čelnih ljudi Središta Zagreb i HNS – a. Veliku zaslugu za to ima i instruktor Igor Gec. Pokrenuta je inicijativa prema Županiji, odnosno, Županici da se povećaju direktne pomoći klubovima. Pokrenuti su treninzi golmana po našoj županiji, u Karlovcu je održan tečaj za C licencu, a ove godine u fazi pregovora je održavanje tečaja za UEFA B licencu. – rekao je Dario Mrzljak

 

U sljedeća tri mjeseca po Statutu Saveza treba se pripremiti Izvanredna izborna skupština NSKŽ-a na kojoj će biti izabran novi predsjednik.