KABA

FA Matija Gubec, nakon dvije pandemijske godine, na međunarodnom festivalu folklora – plesali po cijeloj Sardiniji

Članovi FA Matija Gubec, nakon 2 godine pauze zbog COVID-19 pandemije, sretno su se vratili sa dvotjednog gostovanja na 2 CIOFF® međunarodna festivala folklora na Sardiniji.

U prvom dijelu gostovanja, sudjelovali su na 37.izdanju CIOFF® međunarodnog festivala folklora Sciampitta u mjestu Quartu St.Elena u neposrednoj blizini Cagliari-a, a na drugom dijelu turneje gostovali su u prekrasnom, brdovitom gradiću Bolotana u unutrašnjosti otoka.

– Na ovom festivalu bio je nešto drugačiji  koncept, svakodnevno smo putovali po gradovima diljem regije, a zbog velikih vrućina plesali u kasnim noćnim satima. Smješteni smo bili zajedno sa ostalih grupama koje su sudjelovale na festivalu što nam je posebno bilo simpatično zbog zajedničkih druženja s ostalim grupama iz Indije, Kolumbije i Kenije. Svaki dan nastupali smo u drugom mjestu po centralnoj i sjevernoj Sardiniji te možemo reći da smo plesali gotovo na cijelom otoku. Na nastupima u mjestima Villaurbana, Monti, Bolotana, Ittiri i Oliena izveli smo ukupno 11 nastupa i dali više od 300 minuta programa. Ne smijem zaboraviti ni prilično nesnosne vrućine koje su zahvatile cijeli Mediteran, a s kojima smo se uspješno borili. Zahvalni smo domaćinima na lijepom gostoprimstvu, publika nas je u svakom gradu dočekala punog srca i zaista smo uživali u svakom nastupu i povorci! Veliko je ovo iskustvo za naš pomlađeni ansambl, a s ponosom mogu reći da su dostojanstveno u zadnja dva tjedna nosili boje naše zastave i bili uzorni folklorni reprezentativci Lijepe Naše, ispričala je voditeljica Ansambla Katarina Ratkaj.

Ansambl sada čeka mala ljetna stanka, a onda kreću u nove projekte za jesen i zimu.