Zamjena elektroinstalacija u OŠ Vojnić: Od 18 škola u županiji energetski obnovljeno 17

U Osnovnoj školi Vojnić u tijeku su radovi na zamjeni elektroinstalacija koje financira Karlovačka županija iz decentraliziranih sredstava za školstvo. Radi se o projektu vrijednosti milijun i 200 tisuća kuna. Školu je posjetila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar gdje je zajedno s načelnikom Nebojšom Andrićem i ravnateljicom Mirjanom Stojković obišla školu.

Za ovu godinu potpisan je prvi dio ugovora u vrijednosti 730 tisuća kuna za sanaciju prvog kata, a iduće godine će sanirati prizemlje s ostatkom sredstava.

– Svi projekti koje je Karlovačka županija pripremila za novu financijsku perspektivu do 2027. godine imaju kao energent dizalice topline i fotonaponske ćelije. U svih šest projektiranih dvorana škola išli smo na izmjenu projektne dokumentacije kako bi zamjenili strojarski dio projekta, to jest grijanje, stavili dizalice topline i fotonapone. Ista situacija je i kod projektne dokumentacije Osnovne škole Slava Raškaj gdje je projektirana dvodjelna dvorana s tri učionice ali i dvorane u Generalskom stolu, Cetingradu, Oštarijama, Bosiljevu i Bariloviću kako bi osigurali najjeftiniji energent kako za grijanje tako i hlađenje prostora, kazala je Hajsan Dolinar te napomenula kako se priprema javni poziv za sanaciju kotlovnice u školi u Vojniću. Projekt je vrijedan 300 tisuća kuna, a biti će nastavak na ovu sanaciju elektroinstalacija.

Karlovačka županija je od 18 osnovnih škola energetski obnovila njih 17. Ostala je još škola Cetingrad na kojoj je potrebna zamjena krovišta i ovojnice, a za što se čeka natječaj.

Škola u Vojniću ima 195 učenika, a iduće će ih godine biti za 12 manje.