KABA

Sretan vam Međunarodni dan prijateljstva! Budite prijatelji!

Na današnji dan obilježavamo Međunarodni dan prijateljstva koji je uspostavila Opća skupština Ujedinjenih naroda još 2011. godine s idejom da prijateljstvo među zemljama, ljudima i kulturama može stvoriti dobre uvjete za mir i graditi mostove koji će povezivati ljude.

 Velik broj istraživanja dokazao je da prijateljstvo pozitivno utječe na psihološku dobrobit svakog pojedinca. Prijatelji su važni izvori socijalizacije, a ishodi prijateljskih odnosa proizlaze iz socijalne podrške.

 

 

 

 

Danas je naći prijatelja lutrija. Ljudi su površni i druže se putem društvenih mreža. Ta instant prijateljstva su nepouzdana. Dobar prijatelj poznaje se u nevolji. 

 

Prijatelj nam život čini ljepšim, a teška vremena manje teškima. Važno je znati kako biti dobar prijatelj i na što gledati prilikom traženja prijatelja.

 

 

 

 

Mislim da bi pravi prijatelj trebao biti uvijek tu za tebe da ga poštuješ, da on tebe poštuje i da možeš ići na cool izlete kao nas dvoje – do Karlovca, recimo. 

Kroz godine sve je teže steći prave prijatelje, ali nemojmo zanemariti činjenicu da nikad nije kasno obnoviti stara prijateljstva jer ništa nema veću cijenu od pravog prijateljstva.