Prije nekoliko dana završilo je uređenje Tržnice Karlovac. Sada je baš onakva kakvu je zamišljao direktor Niko Pervan kad je krenuo s radovima na njenom uređenju.

– Mi smo prije par dana završili s fasadom, gotovo je sve, još nešto malo ograde moramo staviti. Napokon je ta tržnica dobila tu neku viziju koju sam ja zamišljao od kad sam došao. Mislim da je rezultat lijep, da su Karlovčani dobili jedan objekt koji, kako kažu kolege koji mi dolaze je jedna od najljepših tržnica u Hrvatskoj.

Glavni naglasak prilikom uređenja je bio na toplinskoj zaštiti. Stavljeno je 12 centimetara kamene vune po projektu za energetsku ovojnicu te je stavljena silikonska fasada. Od travnja uveden je i novi sustav naplate parkiranja bez kartica, jedan je to od najmodernijih sustava naplate u Europi, a reakcije građana su bile različite. Javili su se problemi s očitavanjem tablica na automobilu prilikom korištenja parkinga.

– Naravno da smo imali ‘dječjih bolesti’. Nakon kalibriranja sustava, proizvođač kamera našao je 99,8 posto očitavanja tablica. Tablice koje ne prolaze su ili pune insekata, oštećene ili imaju vezicu neku. Mi ćemo imati problem po zimi kad bude bilo snijega, netko će morati s metlicom na ulazu čistiti tablice jer tablica je ulazna kartica. Na to smo se pripremili. Tranzicija na euro je spremna. Novčanice će biti do 10 eura maksimalno, 70 centi će biti sat parkiranja.

Od rujna kreću i s novim cijenama parkinga na tržnici. U poslijepodnevnim satima parking će se plaćati samo kunu ili dvije, a ne pet kuna po satu kao što je bilo do sada. Sve još treba točno definirati, kaže nam direktor, no jedno je jasno, bit će to najpovoljniji parking od onih sa sustavom plaćanja u gradu.